Fostul procuror al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS),  Eugen Bordos, a fost admis în profesia de avocat potrivit unei Hotărâri a Comisiei de licențiere a profesiei de avocat din 19 martie. Acesta a obținut dreptul de a practica avocatura în baza vechimii în muncă.

Eugen Bordos a demisionat de la PCCOCS în urma unor controale efectuate de către Procuratura Generală în luna decembrie 2019.

Totodată, în ședința din 9 martie, Comisia a amânat pentru a treia oară deja, examinarea cererii de admitere în avocatură depuse de Teodor Papuc - secretar-șef-adjunct al Curții Constituționale.

Legea cu privire la avocatură prevede că sunt scutite de efectuarea stagiului  profesional şi de examenul de calificare persoanele care deţin titlul de doctor, precum şi cele care au cel puţin 10 ani vechime în muncă în funcţia de judecător sau procuror dacă, în termen de 6 luni după demisia din funcţiile respective, au solicitat eliberarea licenţei pentru exercitarea profesiei de avocat.

De aceleaşi drepturi şi în aceleaşi condiţii beneficiază şi persoanele care, după demisia din funcţia de judecător şi procuror, au continuat să activeze în domeniul dreptului.