Doi candidați care nu au promovat proba orală a examenului de admitere în avocatură vor mai avea o șansă să demonstreze comisiei că merită să le fie eliberată licența de apărător. Decizia a fost luată, recent, ca urmare a contestațiilor depuse.

Mai exact, este vorba despre Tudor Leșanu și Elena Vintea. Ei au nu au fost admiși în avocatură în prima și, respectiv, în a treia zi de desfășurare a probei orale a examenului organizat la începutul lunii decembrie.

Ulterior, aceștia au depus contestații, iar comisia a decis să-i admită la următoarea sesiune ordinară de desfășurare a examenului. Ei vor participa automat la cea de-a doua etapă a examenului. Decizia nu conține detalii despre motivele din care contestațiile au fost admise, se menționează doar ”din alte considerente”.

Totodată, Mihail Cojocaru urmează să primească extrasele din hotărârea Comisiei privind neadmiterea la proba orală, iar contestația depusă de Marin Sardari nu a fost admisă din motiv că persoana s-a adresat în instanța de judecată.

Menționăm că, după cea mai recentă sesiune a examenului de admitere în avocatură, 36 de persoane urmează să primească licența de apărător. În total, la proba orală a fost admiși 40 de candidați, iar alți 39 de pretendenți la licență au fost eliminați după proba scrisă.