Comitetul de supraveghere al Programului Femei în Afaceri a aprobat 97 de proiecte investiționale depuse în cadrul celui de-al 4-lea Apel de proiecte. Valoarea totală a granturilor acordate constituie 12,35 milioane de lei, ceea ce va stimula investiții de circa 18 milioane de lei în economia națională. 

Finanțarea celor 97 de companii gestionate de femei va crea circa 230 noi locuri de muncă și va menține 158 de salariați.

Circa 49% dintre proiectele investiționale aprobate sunt din industria prelucrătoare (industria ușoară, prelucrarea și ambalarea produselor agricole, producerea suvenirelor cu motive tradiționale, reparația și producerea mobilei, crearea obiectelor tridimensionale, producerea nutrețurilor combinate, etc), alte 41%  își vor desfășura activitatea în prestarea de servicii (centre de dezvoltare digitală, servicii de consultanță, limbi străine, școală de balet; IT, club sportiv de carting și cvadrociclete; catering; saloane de frumusețe; centru kinetoterapie; servicii de curățenie), iar 10 la sută sunt din agricultură și zootehnie (apicultură, creșterea porcinilor, gâștelor, iepurilor, vaci, etc.).

Până în prezent, prin intermediul Programului Femei în Afaceri au fost selectate spre finanțare la componenta de granturi mici 379 de proiecte investiționale. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile în cadrul  acestei componente este de 165.000 lei/beneficiar, care poate fi utilizată pentru achiziționarea articolelor de investiții și servicii de dezvoltare a afacerii.