Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale a lansat un program dedicat tinerilor experți în domeniul proprietății intelectuale. Potrivit Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, programul este disponibil și pentru persoanele din Republica Moldova.

Aflat la prima ediție, programul cu o durata de doi ani, are ca obiectiv formarea următoarei generații de lideri globali în domeniul proprietății intelectuale, dar și susținerea construirii ecosistemelor de inovare în întreaga lume. Acest curs aprofundat de instruire are drept scop, pe lângă însușirea aspectelor tehnice și de politici, posibilitatea de a le aplica în practică. Cei selectați vor avea șansa să activeze în diverse unități din cadrul OMPI de la Geneva, în dependență de profilul și interesul exprimat în aplicație. 

Programul prevede o bursă lunară de 5.000 CHF (franci elvețieni) pentru tinerii selectați, cheltuielile pentru asigurarea medicală și de accidente, precum și o parte din cheltuielile pentru călătorie urmând să fie acoperite de organizatori.

Printre criteriile de selecție se regăsesc:
- candidații trebuie să aibă 35 de ani sau mai puțin la momentul depunerii cererii și cel puțin doi ani de experiență relevantă;
- să fie disponibili să participe în cadrul programului pentru următorii doi ani (în perioada 2022 – 2023).

Data limită pentru depunerea dosarelor este 19 noiembrie 2021. Mai multe informații despre Programul dedicat tinerilor experți pot fi găsite aici.