În următoarele zile, pe pagina web a Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) urmează să fie publicată ce va permite vizualizarea calității serviciilor prestate de operatorii de comunicații electronice mobile în diferite regiuni din țară. Anunțul a fost făcut de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Potrivit autorităților, până în anul 2019, verificarea calității serviciilor mobile era realizată de către operatorii de comunicații mobile pe baza principiului de autoevaluare și raportate ANRCETI. În perioada 2018-2019 au fost făcute, însă, mai multe modificări, inclusiv de ordin legislativ, iar măsurarea indicatorilor de calitate a revenit în competența Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio. Primele teste în teren au fost făcute în 1.499 localități și 183 de trasee naționale. Datele obținute vor fi incluse în harta interactivă ce urmează să fie publicată.

Totodată, Ministerul Economiei și Infrastructurii spune că până la sfârșitul anului urmează să fie aprobat noul Program de management al spectrului de frecvențe radio 2021-2025. Acesta va conține o planificare a utilizării spectrului radio la nivel de țară, armonizată cu politica utilizării spectrului radio la nivel regional și internațional.