Persoanele care solicită prestarea serviciilor stomatologice au dreptul să solicite de la agentul economic autorizațiile și licența de activitate. Avertizarea a fost făcute de Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

Totodată, pot fi cerute informații despre produsele stomatologice cu care se lucrează, astfel încât produsele să dispună de informaţii în limba română: denumirea produsului, informații despre producător, adresa și numărul de telefon al importatorului,  termenul de valabilitate, masa/volumul, principalele caracteristici calitative, compoziția, eventualele riscuri, modul de utilizare și de depozitare.

Încăperile cabinetului stomatologic unde sunt  efectuate procedurile de diagnostic şi tratament  trebuie să fie asigurate cu psihrometre, pentru controlul temperaturii şi umidităţii. Dispozitivele trebuie să fie verificate metrologic în termen. Controlul parametrilor mediului de păstrare a produselor medicamentoase trebuie să se efectueze cu ajutorul termometrului din sticlă cu lichid, la fel verificat metrologic. Pentru a evita transmiterea bolilor contagioase instrumentelor medicale trebuie supuse sterilizării. 

Totodată, consumatorii trebuie să studieze atent tarifele. Deseori medicii stomatologi folosesc practici comerciale incorecte astfel încât sunt impuse spre plată abuziv servicii nesolicitate și deseori fără înștiințare pacienților. O atenție deosebită trebuie acordată promoțiilor acordate de cabinetele stomatologice astfel încât să nu fiți puși în situația de achita în plus.