Lorimer Ventures Limited, subsidiara deținută în totalitate de Emerging Europe Growth Fund II, L.P. (“EEGF II”), gestionată de Horizon Capital, a vândut participația rămasă de 22.7% din Grup, către investitori terți printr-un proces de bookbuilding accelerat (”ABB”).

Lorimer a încheiat un acord pentru vânzarea unui număr de 4.539.233 acțiuni existente și deținute în societate. 

Potrivit datelor Bursei de Valori București, nu a fost pregătit niciun prospect de ofertă publică sau vreun document public în legătură cu tranzacția. Nici autoritatea de supraveghere financiară și nicio altă autoritate de reglementare sau supraveghere nu și-au dat acordul și nu au emis vreo aprobare pentru tranzacție și nu au confirmat că acest anunț este corect și adecvat.

Ca urmare a tranzacției, presupunând că nu va exista niciun incident de decontare, Lorimer nu va mai deține nicio acțiune în Purcari. Societatea nu va încasa nicio sumă de bani în urma acestui proces.

Acțiunile, care au făcut obiectul tranzacției au avut un preț de 20 RON/acțiune. Veniturile brute ale tranzacției se ridică la 90.784.660 RON (cca 372 milioane lei). Cumpărătorul nu a fost anunțat.

Horizon Capital, un administrator de fonduri de private-equity cu peste 850 milioane dolari în gestiune, a fost acționarul Purcari din 2010 prin intermediul EEGF II, un fond din 2008 de 370 milioane dolari.