Proiectul de modificare a legii cu privire la avocatură, aprobat de Guvern în anul 2016 și votat de Parlament în prima lectură, urmează să fie retras. O decizie în acest sens va fi luată la ședința Cabinetului de miniștri de miercuri, 22 ianuarie.

Potrivit Ministerului Justiției, urmare a trecerii unei perioade considerabile de timp din momentul când proiectul a fost elaborat, în cuprinsul acestuia au fost identificate prevederi care nu mai sunt actuale și care necesită a fi revizuite. Asta pentru că pe parcurs s-au făcut mai multe modificări legislative, dar și realitățile actuale sunt altele.

Autoritățile menționează, de asemenea, că proiectul nu este susținut de Uniunea Avocaților din Moldova. În context, Ministerul Justiției spune că retragerea proiectului din Parlament va permine o analiză suplimentară a legislației în domeniu și, eventual, elaborarea unor propuneri noi de modificare a Legii cu privire la avocatură.

Amintim că, proiectul a fost aprobat de Guvern în data de 5 mai 2016 și transmis ulterior Parlamentului. Deputații au reușit să voteze inițiativa doar în prima lectură, în data de 2 noiembrie 2017.

Proiectul de lege poate fi consultat aici.