Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda astăzi 600 de curse, motivând greva prin refuzul Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) de a majora tarifele la serviciile rutiere naționale.

Potrivit MEI, solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor va fi discutată doar după ce pasagerilor li se vor asigura condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri.

De cealaltă parte, transportatorii protestează astăzi, solicitând majorarea imediată a tarifului de la 48 de bănuți până la 92 de bănuți per kilometru.

Ministerul a declarat că se lucrează la un proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociațiile patronale de profil. Din partea transportatorilor s-a solicitat să se expună cu propuneri consolidate de modificare a codului dat, care să soluționeze problema fluxului de călători și optimizarea programului de transport rutier.

Proiectul va fi supus consultărilor publice.