Angajații instituțiilor de stat și a ONG-uri pot face, gratuit, o stagiere în una dintre autoritățile Statelor Unite ale Americii. Mai exact, este vorba despre funcționarii implicați activ în reforme politice și sociale, implimentarea și promovarea inițiativelor civice/ administrarea publică și guvernarea locală, atât la nivel național, cât și internațional.  

Concursul este organizat în cadrul Programului Professional Fellows (Programul de Stagiu Profesional în SUA), de către Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova.

Potrivit organizatorilor, în concurs se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, care vorbesc limba engleză la nivel intermediar.

Programul oferă finaliștilor un stagiu de șase săptămâni într-o instituție publică sau ONG din SUA și acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, stipendiul lunar care acoperă cheltuielile de bază, cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.

Participanții la concurs pot depune dosarele în format electronic https://ais.americancouncils.org/pfp. Ulterior, aceștia vor susține un examen de cunoaștere a limbii engleze la oficiul Consiliilor Americane și vor avea un interviu, la fel în engleză. Mai multe detalii despre program pot fi găsite aici.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor online este 31 martie.