Roberto Escobar, fratele fostului lider al cartelului Medellin, Pablo Escobar, a dat în judecată Apple și cere daune de 2,6 miliarde de dolari după ce telefonul său iPhone X ar fi fost accesat ilegal printr-o vulnerabilitate din FaceTime.

Roberto Escobar susține că a primit o scrisoare de amenințare de la o persoană denumită Diego, după ce acesta i-a obținut adresa și alte informații personale prin funcție de apel video a telefonului Apple.

Potrivit unui proces intentat marți, Escobar a mers într-un magazin Apple din Medellin, Columbia, în aprilie 2018, de unde a cumpărat un telefon iPhone X, fiind asigurat de un angajat că este cel mai sigur telefon din piață în acel moment. Potrivit documentelor, Roberto Escobar i-a spus angajatului că are nevoie de un aparat care "nu are vulnerabilități, cunoscute sau necunoscute", pentru că existaseră tentative de asasinat la adresa sa, în 2010 și 2014.

La mai puțin de un an, Escobar a devenit îngrijorat pentru viața și familia sa, după ce ar fi primit o scrisoare de amenințare. La o căutare pe internet, ar fi aflat că funcția FaceTime avea o vulnerabilitate cunoscută.

Drept urmare, fratele fostului lider de cartel susține că a irosit mult timp și a cheltuit "sume importante de bani" pentru a-și muta familia într-o nouă casă și a spori măsurile de securitate. Roberto Escobar susține că încă se teme pentru siguranța sa, deoarece nu știe cantitatea de informații personale aflată în posesia hackerilor.

Escobar dă în judecată Apple și cere despăgubiri deoarece compania și-a încălcat promisiunea, oferindu-i un telefon vulnerabil, dar și pentru neglijență.

Sursa: digi24.ro