Banca Naţională a Moldovei (BNM) a aprobat Decizia Adunării Generale a Acţionarilor FinComBank privind alegerea noului Consiliu al Băncii.

Viktor Hvorostovschii a fost aprobat în calitate de Preşedinte al Consiliului Băncii care, începând cu înfiinţarea acesteia şi până în 2020, a fost Preşedintele Comitetului de Conducere al Băncii.

În calitate de membri ai Consiliului băncii, au fost aprobaţi:

  • Nicolae Dorin, acţionar al FinComBank, preşedinte al Asociaţiei Băncilor din Moldova;
  • Larisa Rudenco, care a lucrat la FinComBank timp de 17 ani, dintre care 10 ani a condus Departamentul de Dezvoltare a Business şi a ocupat funcţia de Vicepreşedinte Comitetului de Conducere al Băncii.

Anterior, din Consiliu băncii au făcut parte Oleg Voronin, Ilia Karabetsky şi Igor Anglichev.

De altfel, familia Voronin nu se mai regăsește printre acționarii, după ce a fost impusă de BNM să vândă acțiunile deținute. Acum, principalii acționari sunt:În urma rezultatelor anului 2020, FinComBank a obţinut profitul de 55,3 milioane de lei. Rentabilitatea activelor (ROA) a băncii a fost de 1,51%, iar rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost de 8,84%. În 2020, banca a reuşit să îşi lărgească portofoliul de depozite cu 389 milioane de lei, iar activele totale cu 438 milioane de lei. Banca dispune de 88 de unităţi cu peste 600 de angajaţi.