Femeile avocate sunt îndemnate să se înscrie în competițiile pentru ocuparea funcțiilor de conducere din cadrul Uniunii Avocaților. Un apel în acest sens a fost lansat de președintele Asociației Femeilor Avocate din Moldova, Feodosia Tîșcic.

În apel se menționează că istoric, din numărul total de avocați, implicați în toate organele de conducere ale Uniunii Avocaților, femeile avocate au ocupat nu mai mult de una sau două funcții cu putere decizională. Potrivit Asociației Femeilor Avocate, lipsa femeilor în procesul de luare a deciziilor într-o profesie liberal indică nu doar o statistică tristă, dar și o stare de lucruri discriminatorie față de femeile avocate cu o sub-reprezentare gravă a unei jumătăți de profesie în organele decizionale pe criteriu de gen.

Mai mult, în apel se menționează că barierele iluzorii ale colegilor de gen masculin diminuează grav importanța și rolul femeilor avocate în factorul decizional al profesiei, profesionalismul înalt al avocatelor, dedicația și eforturile depuse de femeile avocate pentru apărarea drepturilor sociale ale tuturor avocaților și tendința de îmbunătățire a imaginii profesiei de avocat.

Amintim că în anul 2020 urmează să fie aleasă o nouă conducere a Baroului Chișinău, precum și membrii din partea Baroului Chișinău în cadrul Consiliului UAM. Totodată, este vacantă și funcția de membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat.

Apelul complet al Asociației poate fi văzut aici.