A intrat în lumea imobiliarelor acum doi ani și de atunci a înțeles că asta îi e predestinat - să găsească sufletul pereche pentru fiecare imobil. Dacă ai de cumpărat, închiriat sau vrei să vinzi un spațiu locativ ori comercial, managerul imobiliar, Felicia Văscăuțan, e pusă să meargă până-n căpătâi ca să-ți asigure acel rezultat mult dorit. Tocmai de aceea, am venit cu câteva întrebări pentru a afla răspuns la cele mai actuale subiecte din lumea imobiliară din Republica Moldova.

Î: Cum explicăm faptul că în anul 2019 a fost un record de tranzacții imobiliare?

Felicia Văscăuțan: Un motiv și cel mai sugestiv ar fi mărirea salariilor cu circa 336€.

Spre deosebire de anul 2018, cetățenii Republicii Moldova revin acasă ori își achiziționează imobile pentru a-și asigura o stabilitate aici, acasă. Preferințele lor desigur sunt spațiile locative din capitală sau în suburbiile.

Totodată, băncile și companiile de construcție au devenit mult mai flexibile și au început să asculte solicitările clienților, astfel și cererea și-a găsit oferta.

Î: Care sunt preferințele clienților, casă la sol sau apartament, locuință în oraș sau suburbie?

Felicia Văscăuțan: Apartamentele sunt alegerea potrivită pentru oamenii cărora le place să socializeze. În blocurile cu apartamente trăiesc sute de oameni diferiți, așa că sigur veți găsi pe cineva pe placul vostru. Există, bineînțeles, și riscul ca vecinii să fie ori prea gălăgioși ori prea sensibili la zgomot, problemă cu care nu te-ai confrunta dacă ai locui la casă și între tine și ei ar exista mai mult decât un perete. De asemenea, unul dintre dezavantajele cele mai mari ale caselor este că acestea, deseori, sunt amplasate departe de mijloacele de transport, centre, magazine etc. 

Dar, până la urmă, e binevenit și recomandat să optați pentru locuința în care vă simțiți cu adevărat acasă. 

Î: Cine sunt potențialii cumpărători?

Felicia Văscăuțan: Sunt cei care au bani. Și aici mă refer la cei din diasporă, în special. Dar si cei de acasă pot deveni proprietarii locuinței dorite, dat fiind faptul că avem o mulțime de oferte care i-ar ajuta să achiziționeze un imobil la preț bun ori în rate. 

Î: Pentru ce optează mai mult cetățenii noștri? Pentru chirie sau procurarea locuinței?

Felicia Văscăuțan: Analizând piața, pot afirma cu certitudine că investiția în propriul apartament sau în propria casă e un lux pentru care cetățenii noștri au început să opteze datorită ofertelor imobiliare de pe piață. Ei înțeleg că decât să achiți ani la rând chirie, mai bine optezi pentru achiziționarea locuinței în rate și astfel banii prind o altă formă, ei se transformă într-o investiție eficientă în propriul cuib.

Î: Ce oferte aveți voi la Class Imobil? 

Felicia Văscăuțan: Avem o mulțime de oferte ce ar veni să susțină atât clienții, cât și proprietarii de imobile. Nu percepem comision de pe cumpărători și chiriași, oferim reduceri vânzătorilor la serviciile imobiliare, avem ofertele deja bine cunoscute și îndrăgite de clienți, cum ar fi achitarea în rate, ipoteca și alte beneficii pe care le personalizăm în funcție de necesitățile clienților.

Î: Dar care ar fi acele trei criterii care vă definesc munca de zi cu zi?

Felicia Văscăuțan: La sigur sunt mai multe decât trei, pentru că ținem atât la clienții noștri, cât și la imaginea noastră. De aceea, oferim rezultat clienților în timp record, la nivel superior și garantat. De asemenea, prioritatea noastră sunt tranzacțiile transparente și corecte, așa încât să construim o familie mare împreună cu clienții noștri, o familie bazată pe încredere, responsabilitate și profesionalism.

Î: Și spre final, de ce ai ales o carieră în imobiliare și de ce anume Class Imobil? 

Felicia Văscăuțan: Ea m-a ales pe mine! Iar dacă ar fi să răspund la întrebarea de ce am ales Class Imobil, atunci ar fi pentru că e compania căreia îi pasă de angajații săi, pentru că se lucrează în conformitate cu legea, pentru că am șefi tare faini și un colectiv pe care te poți baza.  

Apropo, echipa noastră e mereu în creștere, de aceea îi îndemn pe toți ce își doresc să devină manageri imobiliari, să transmită CV-ul la adresa hr@classimobil.md.

P.