Farmaciile din Republica Moldova ar putea obține dreptul de a livra medicamente și produse parafarmaceutice la domiciliu. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat, recent, în Parlament.

Mai exact, proiectul prevede modificări la Legea cu privire la activitatea farmaceutică. Deputații propun completarea legii cu o normă care să stabilească că: ”în scopul asigurării populaţiei cu medicamente şi produse parafarmaceutice, întreprinderile farmaceutice: farmaciile cu circuit deschis (comunitară) și filialele acestora pot presta servicii de livrare la domiciliu a medicamentelor şi produselor parafarmaceutice”.

Autorii inițiativei spun că, în prezent, mai multe persoane se tratează de COVID-19 la domiciliu. În context, având în vedere că persoanele bolnave de COVID-19 sunt obligate să stea în izolare, accesul la medicamente este limitat. Acest lucru se observă în special la persoanele care locuiesc singure, persoanele în etate, care nu pot să se deplaseze la farmacii pentru a procura cele necesare în vederea tratamentului virusului COVID-19 și nu au pe cine ruga pentru a le oferi ajutor.