Compania S.C. ”Alimer - Comerț" S.R.L., care deține rețeaua de magazine ”Family Market” și mărcile Eco Line, Tomat Street Food și Salat, a obținut acordul Consiliului Concurenței de a prelua activele întreprinderii ”Poșta Veche” S.A. Autoritatea de concurență a declarat operațiunea de concentrare economică compatibilă cu mediul concurențial.

Mai exact, S.C. ”Alimer - Comerț" S.R.L urmează să ia în locațiune un spațiu pentru desfășurarea activității de comercializare cu amănuntul în magazinele nespecializate, cu vânzarea predominantă de produse alimentare, băuturi alcoolice/nealcoolice deținut anterior de întreprinderea „Poșta-Veche" S.A..

Notificarea privind intenția de preluare a activelor a fost depusă în luna martie.

Atât S.C. ”Alimer - Comerț" S.R.L. cât și ”Poșta Veche" S.A. sunt active pe piața de comercializare cu amănuntul în magazinele nespecializate, cu vânzarea predominantă de produse alimentare, băuturi și produse de tutun.

Pe parcursul ultimilor ani compania S.C. ”Alimer - Comerț" S.R.L. a preluat spații comerciale și active ale mai multor companii, fiind și amendată pentru că nu a notificat întotdeauna autoritatea de concurență.

Potrivit prevederilor legislației concurențiale, operaţiunile de concentrare trebuie obligatoriu notificate Consiliului Concurenţei înainte de punerea lor în aplicare.