Tag-urile automate vor costa Facebook mai bine de jumătate de miliard de dolari într-un singur stat american. În urma unui proces comun, Facebook este nevoit să plătească 550 milioane de dolari utilizatorilor săi din statul american Illinois, scrie profit.ro.

Compania americană a fost găsită vinovată de încălcarea legislației locale privind protejarea intimității personale. În procesul intentat în 2015, Facebook a fost acuzat că a colectat date personale pentru recunoașterea facială fără să facă public acest lucru și să-și înștiințeze utilizatorii. Facebook s-a apărat susținând că recunoașterea facială pe care a folosit-o nu ar fi o formă de identificare biometrică și că, astfel, legea locală nu se aplică în acest caz.

 Fiecare utilizator poate primi până la 200 dolari, însă, identificarea utilizatorilor eligibili depinde de anumiți factori. După aprobarea înțelegerii, utilizatorii care urmează să fie recompensați vor primi o notificare. De asemenea, Facebook trebuie să obțină de acum acordul utilizatorilor pentru funcții ce țin de recunoaștere biometrică, precum analiza automată a feței cu scopul punerii tag-urilor în fotografii.

Menționăm că acesta este al doilea mare proces pe tema intimității pe care Facebook îl pierde în ultimul jumătate de an.