Serviciul federal de executori judecătorești din Rusia a început procedura de colectare forțată a peste 26 de milioane de ruble (aproximativ 336.000 de dolari la cursul de schimb actual) în amenzi de la Facebook pentru eșecul său de a șterge conținutul interzis, conform bazei de date electronice a serviciului, scrie profit.ro.

Opt proceduri de executare împotriva Facebook în valoare totală de 26 de milioane de ruble au fost deschise pe 8 octombrie, în conformitate cu hotărârea Curții Tagansky din Moscova. Anterior, această instanță a acordat mai multe amenzi Facebook pentru refuzul său de a șterge conținutul interzis.

Conform rapoartelor anterioare, Facebook nu a profitat de amânarea acordată de instanță și nu a plătit amenda de 26 milioane ruble pentru refuzul său de a șterge conținutul interzis.

Începând din februarie, supravegherea presei din Rusia elaborează protocoale administrative în legătură cu rețelele sociale și mesageria instantanee, care nu au eliminat apelurile de participare la mitinguri neautorizate, în special apelurile către minori.