Facebook anunță că va schimba numele corporației în ”Meta”, de la ”metavers”, universul virtual pe care compania vrea să-l construiască, scrie hotnews.ro.

Brand-urile sale, cum ar fi Facebook și WhatsApp nu își vor schimba numele.

Meta înseamnă în greacă ”dincolo de”, ”după”.

Schimbarea vine în cea complicată perioadă din istoria companiei care este criticată din toate părțile pentru efectele nocive pe care le-a avut în multe țări.

Anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg la evenimentul Connect unde a anunțat pe larg cum vede viitorul metaversului. Acțiunile Facebook vor fi tranzacționate din 1 decembrie la bursă sub indicativul ”MVRS”.

Publicația The Verge a scris în premieră pe 19 octombrie despre rebranding-ul Facebook, iar Meta era una dintre variantele vehiculate, alături de Horizon.

Mark Zuckerberg spune că schimbarea este gândită să reflecte direcția în care se va îndrepta Facebook: către contstruirea acestui univers virtual numit metavers unde oamenii vor interacționa sub formă de avataruri și unde vor putea intra cu ajutorul unor ochelari sau căști de realitate virtuală.

”Cu timpul sper că a noastră companie va fi privită precum o companie de metavers (metaverse company)”, a spus joi, Mark Zuckerberg. El a promis că Facebook va investi miliarde de dolari pentru dezvoltarea acestui metavers.