Al doilea an consecutiv, volumul de export a industriei IT din Republica Moldova a depășit domeniile tradiționale de export (vinuri, textile etc.). Astfel, în anul 2020 valoarea exporturilor oficiale IT a atins  258,47 milioane dolari SUA, în creștere cu 23.2% față de anul 2019 și de peste trei ori mai mare comparativ cu indicatorul din anul 2016.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, rezultatele se datorează în mare parte politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special regimului fiscal distinct în care operează cei peste 700 rezidenți ai parcului virtual  ”Moldova IT park”, cea mai importantă inițiativă de dezvoltare a industriei IT din Republica Moldova și de sporire a competitivității acesteia la nivel regional.

Astfel, în pofida constrângerilor impuse de pandemie, cifra de afaceri realizată de către rezidenții ”Moldova IT park” în anul 2020 a depășit cu 25% venitul prognozat și a constituit peste 5 miliarde lei, iar circa 80% fiind export de servicii.

Autoritățile mai spun că pe parcursul celor trei ani de operare, Moldova IT Park a realizat un impact pozitiv fără precedent asupra industriei IT din Republica Moldova și a structurii economiei și exporturilor sale. Modelul său simplu, de-birocratizat a stimulat procesul de legalizare a afacerilor, oficializarea plăților salariale, excluderea fenomenelor negative, care erodau bazele economice ale Republicii Moldova.