Prețul mediu ponderat de procurare a energiei electrice a crescut. Red Union Fenosa a finalizat procesul de contractare a energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2019 – 31 martie 2020.

Potrivit informațiilor făcute publice de companie, la etapa finală de adjudecare, doi potențiali furnizori, CERS Moldovenească și ПАО ”ДТЭК Павлоградуголь” s-au retras din concurs prezentând ofertele lor către ”Energocom”, ultimul participând nemijlocit la ședința de adjudecare a ofertei. Astfel, în urma negocierilor purtate, oferta inițială, prezentată de către ”Energocom”, a fost îmbunătățită.

Prețul mediu ponderat de procurare a energiei electrice achiziționate începând cu 1 aprilie 2019 este de 54,2 dolari/MWh, ceea ce reprezintă o creștere cu 2% față de prețul actual de procurare a energiei electrice.

Volumul de energie necesară întreprinderii de distribuție va fi asigurat de către S.A. Energocom în proporție de 85% de la CERS Moldovenească (”Молдавская ГРЭС”) la prețul de 52,4 dolari/MWh și 15% de la ПАО ”ДТЭК Павлоградуголь” la prețul de 64,4 dolari/MWh.

Precizăm că, și prețul pentru livrarea gazului natural către Republica Moldova a crescut cu 25%, din 1 ianuarie. Presa scrie că preţul gazelor naturale livrate în Moldova de Gazprom constituie 237,46 de dolari pentru o mie de metri cubi. Acest tarif e valabil doar pentru primul trimestru al acestui an. Costul de import din primele trei luni ale acestui an este mai mare cu circa 25% comparativ cu prețul de import din aceeași perioadă a anului trecut.