Premier Energy a cerut Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să aprobe un nou tarif pentru energia furnizată consumatorilor. Mai exact, Premier Energy cere majorarea prețului de la 1,51 lei la 2,79 lei per kWh.

Distribuitorul național își motivează solicitarea prin faptul că prețul de furnizare a energiei electrice, aprobat recent, pentru Furnizorul Central ”Energocom” a crescut la 242 bani/kWh pentru perioada noiembrie-decembrie 2021 și 229 bani/kWh din 1 ianuarie, cu o majorare de 96% și respectiv 86% în raport cu prețul în vigoare până la sfârșitul lunii octombrie.

Un alt motiv ar fi evoluția prețurilor de tranzacționare a energiei electrice pe piața din Ucraina. Premier Energy menționează că o analiză a acestora indică că în primele trei trimestre ale anului trecut prețurile au rămas la nivelul anului 2020. Însă,începând din luna septembrie prețurile înregistrează o tendință îngrijorătoare fiind în creștere cu 100% față de cele de la sfârșitul lui 2020. Drept urmare a fost estimată o dublare a prețului de procurare a energiei electrice conform contractului de bază.