Casa de avocatură ”Efrim, Roșca și Asociații” și Biroul Asociat de Avocați ”Gladei și Partenerii” au câștigat premiul Deal of the Year 2018 în Republica Moldova, în cadrul galei organizată de către prestigioasa publicație CEE Legal Matters, pentru vânzarea acțiunilor B.C Moldova-Agroindbank S.A. Este pentru prima dată în istoria acestei competiției când au fost desemnate companii juridice-câștigătoare din Republica Moldova. În această tranzacție, Casa de avocatură ”Efrim, Roșca și Asociații” i-a avut în echipă pe Oleg Efrim, Ilona Panurco și Tinca Bodiu. 

Premiul a fost înmânat și avocaților care au asistat cumpărătorul: CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP din Londra și Biroului Asociat de Avocați ”Gladei și Partenerii”. Echipa ”Gladei și Partenerii” a fost formată din Roger Gladei, Dan Nicoară, Valeriu Cernei, Patricia Handraman și Irina Sugoneacu.

”Efrim, Rosca și Asociații” și ”Gladei și Partenerii” au obținut distincția CEE Deal of the Year pentru Republica Moldova pentru asistența oferită la realizarea tranzacției de achiziție a acțiunilor B.C. Moldova-Agroindbank S.A. de către Consorțiumul internațional de investitori – BERD, Invalda INVL, Horizont Capital de la Guvernul Republicii Moldova.

”Importanța tranzacției a fost determinată nu doar de faptul că s-a vândut un pachet consistent de acțiuni la cea mai mare bancă din Republica Moldova. A fost prima tranzacție de acest fel, de o complexitate greu de imaginat. Am fost onorați să reprezentăm atât B.C. Moldova-Agroindbank S.A., cât și Guvernul Republicii Moldova, în calitate de vânzător. Prestigiosul premiu este o recunoaștere a valorii echipei ERA care este înzestrată cu cunoștințe și pregătirea necesară, dar și cu dedicație și abnegație suficientă pentru a participa la astfel de tranzacții. Mă bucur că serviciile de calitate prestate de ERA sunt recunoscute nu doar de clienți și comunitatea de afaceri, dar și de publicații internaționale prestigioase”, a declarat Oleg Efrim, Managing Partner ”Efrim, Roșca și Asociații”.

”Dincolo de mândria pentru echipa cu care am realizat acest proiect neordinar, vreau sa împărtășesc și mândria pentru că Moldova a ajuns pe mapa țărilor menționate, în care tranzacțiile importante se fac după regulile și standardele internaționale recunoscute și transparente”, a menționat Roger Gladei, Managing Partner ”Gladei și Partenerii”.

Practicienii în drept cu experiență impresionantă din Europa Centrala si de Est s-au reunit la Budapesta, în data de 28 martie la ceremonia de decernare a CEE Deal of the Year Award (Distincția pentru Tranzacția Anului în țările din Europa Centrală și de Est). Competiția este organizată de către CEE Legal Matters - sursa principală de știri și informații pentru și despre juriștii din Europa Centrală și de Est.

Distincțiile CEE Deal of the Year Award sunt oferite drept rezultat al unui proces de selecție unic si complex, realizat de către echipe de profesioniști din Europa Centrala și de Est.

Anul acesta, în cadrul concursul pentru obținerea distincțiilor 2019 CEE Deal of the Year Award au concurat companii juridice renumite precum: Allen & Overy, Baker McKenzie, CMS, Cobalt, Freshfields Bruckhaus Deringer, Redcliffe Partners,Sayenko Kharenko, Țuca Zbârcea & Asociatii, White & Case, Wolf Theiss.

Tranzacția cu acțiunile B.C. Moldova-Agroindbank S.A. a avut loc în data de 2 octombrie 2018. Asta după ce acțiunile cumpărate de Agenția Proprietății Publice de la bancă, din numele Guvernului, au fost expuse la Bursa de Valori a Moldovei. Acestea au fost achiziționate de Consorțium internațional de investitori – BERD, Invalda INVL, Horizont Capital la prețul total de 451.533.325,95 de lei.