Banca de Economii (BEM), în proces de lichidare, a scos la vânzare, din nou, pachetul de 61.200 de acțiuni deținut la compania Moldasig. De această dată, după nenumărate scăderi de preț, valoarea pachetului s-a triplat.

Astfel, dacă în luna martie, banca anunța că vinde acțiunile companiei la prețul de 6,2 milioane de lei, acum pachetul va fi licitat la prețul de 18,1 milioane de lei.

Potrivit informației publicate de BEM, acțiunile vor fi vândute la Bursa de Valori a Moldovei prin licitație ”cu strigare” care se va desfășura în perioada de expunere 1 – 14 octombrie.

Preţul unei acțiuni a crescut la 296,75 lei, față de 101,48 lei anunțat ultima dată. Astfel, de această dată, valoarea totală a pachetului este de 18.161.100 lei.

Valorile mobiliare vor fi vândute în conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi efectuarea tranzacţiilor cu pachetele unice de valori mobiliare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori a Moldovei.

Amintim că, începând cu 2018, pachetul de acțiuni deținut de BEM la Moldasig a fost scos la licitație aproape în fiecare lună, prețul fiind în scădere cu câteva sute de mii sau milioane de lei la fiecare nouă expunere.

De exemplu, din ianuarie 2018, când pachetul a fost expus la vânzare la prețul de 35 de milioane de lei (568,48 lei per acțiune), până în martie 2020, prețul s-a redus de aproape cinci ori.