Președintele Judecătoriei Bălți din anul 2011, Dumitru Gherasim este singurul candidat înscris în concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru desemnarea președintelui instanței de prim nivel din Bălți pentru următorii patru ani. Decizia privind numirea pentru a patra oară consecutivă a lui Dumitru Gherasim în această funcție urmează să fie luată de Plenul CSM la începutul săptămânii următoare.

Dumitru Gherasim a devenit judecător în anul 1996, la instanța din Bălți. În anul 2007, magistratul a fost promovat în funcția de vicepreședinte al judecătoriei, iar în anul 2011 a fost numit pentru prima dată președinte al instanței. Ulterior, Dumitru Gherasim a mai fost numit în funcția de președinte în anul 2015 și 2017. Judecătorul a fost, de asemenea, membru al Colegiului de evaluare a performanețelor judecătorilor.

Și la instanța din Orhei, președintele Veronica Cupcea vrea să rămână în funcție pentru încă un mandat de patru ani. În concursul organizat de CSM s-a mai înscris și magistrata Ecaterina Buzu.

Veronica Cupcea a fost numită în funcția de magistrat în anul 2007, la Judecătoria Orhei, iar trei ani mai târziu a fost promovată la funcția de președinte al instanței. Prin urmare, judecătoarea se află la conducerea instanței din Orhei mai mult de zece ani deja. Contracandidata sa pentru noul mandat, Ecaterina Buzu a devenit magistrat în anul 2012, după ce a fost timp de zece ani angajat al Judecătoriei Chișinău și al Consiliului Superior al Magistraturii.