Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat cererea lui Dorel Musteață de a fi revocat din funcția de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției. Dorel Musteață cererea a fost depusă în ședința de astăzi a CSM și a fost acceptată cu 10 voturi pro. Asta după ce anterior CSM a fost sesizat despre incompatibilitatea lui Dorel Musteață de a ocupa funcția de membru al Consiliului Institului Național al Justiției și cea de membru al CSM. Sesizarea a fost depusă de Ghenadie Pavliuc, membru al Consiliului Institutului Național al Justiției și vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Mai mult, și Consiliul Institutului Național de Justiție a adoptat vineri o hotărâre în privința lui Dorel Musteață, prin care s-a solicitat revocarea acestuia din cadrul Consiliului INJ pe motivul neîndeplinirii corespunzătoare a atribuțiilor. Totodată, a fost sesizată și Inspecția Judiciară în acest sens.

Dorel Musteață a fost desemnat membru al Consiliului INJ pentru un mandat de patru în anul 2019, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii. 

În ședința de astăzi, CSM a anunțat concurs pentru a suplini funcția de membru în Consiliul, pentru a-l înlocui pe Dorel Musteață.