Magistrații Oxana Robu de la Curtea de Apel Chișinău și Gheorghe Scutelnic de la Curtea de Apel Bălți au trecut prin procedura de evaluare extraordinară. Aceștia au cerut promovarea la o instanță ierarhic superioară și, respectiv, într-o funcție administrativă. Deciziile Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor în acest sens au fost publicate, recent, pe pagina web a Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, în urma evaluării Oxana Robu a obținut 86 de puncte și calificativul ”excelent”. Aceasta are o experiență în funcția de judecător de aproximativ 15 ani și a activat la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Conform deciziei Colegiului de evaluare, în ultimii trei ani magistrata a soluționat peste 90 la sută dintre dosarele repartizate și nu a admis încălcarea termenelor stablite de legislație pentru redactarea și publicarea deciziilor. Dintre hotărârile atacate la Curtea Supremă de Justiție, în perioada 2016-2018, au fost casate în jur de 10 la sută.

De asemenea, Oxana Robu a fost coordonator de practică pentru cinci studenți, a participat la cursuri de instruire în țară și peste hotare, și este autor a mai multor lucrări științifice.

Gheorghe Scutelnic a fost numit în funcția de magistrat în anul 1990, la Judecătoria Edineț. Ulterior, acesta a fost transferat la Tribunalul Bălți, iar din anul 2003 activează la Curtea de Apel Bălți, unde a deținut funcția de președinte pentru două mandate consecutive, iar acum este vicepreședinte al instanței.

În ultimii trei ani, judecătorul a soluționat peste 625 de dosare, adică mai mult de 80 la sută dintre cauzele repartizate. Din totalul deciziilor luate, au fost contestate 82, iar în majoritatea cazurilor instanța superioară a mențiunut decizia magistratului de la apel. În urma evaluării, Gheorghe Scutelnic a obținut 84 de puncte și calificativul ”foarte bine”.