Decanul Baroului Chișinău, Dorin Popescu, a anunțat că avocații vor intra în grevă, dacă se va admite creșterea contribuțiilor sociale pentru avocați. Într-o postare pe Facebook, Dorin Popescu a scris următoarele: 

Nu vom permite majorarea bugetului asigurărilor sociale pe seama avocaților. Noi, avocații, deja suntem discriminați față de alți plătitori de prime de asigurare socială în sumă fixă prin faptul că un avocat plătește o primă dublă față de un întreprinzător individual. Anul acesta iarăși se propune o majorare a contribuțiilor sociale anuale, însă dacă pentru un întreprinzător individual majorarea se propune a fi cu 700 lei/an (de la 12.130 lei pana la 12.830 lei), atunci pentru un avocat majorarea propusa este de 3.200 lei/an (de la 24.250 lei pana la 27.480 lei). Suntem discriminați nejustificat la taxare. Suntem discriminați nejustificat și la majorarea taxelor. Orice răbdare are limitele ei. Răbdarea avocaților a ajuns la limită. În caz contrar ne rezervam dreptul de a declansa GREVA.

O asemenea reacție a avut și avocatul Vadim Vieru, membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat din cadrul Uniunii Avocaților. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, care a fost preluată de zeci de avocați, acesta a precizat că: ”Dacă toți avocații din țară intră în grevă, criza gazelor o să pară nu chiar așa de complicată. Nu subestimați avocații. Avocații pot să-și apere drepturile”. 

Mai mult, într-un comunicat de presă, Uniunea Avocaților solicită autorităților să nu majoreze contribuțiile sociale de la începutul anului viitor. Apărătorii spuncă chiar dacă anul acesta au achitat câte 24.255 lei nici un apărător nu a beneficiat de prestații sociale.