Curtea Supremă de Justiție (CSJ) activează, începând de astăzi, 9 iunie, conform unui program special de muncă. Decizia a fost luată de conducerea instanței după ce un angajat a fost confirmat cu COVID-19.

Astfel, la oficiu va ieși doar personalul strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției. Ceilalți vor activa de la domiciliu. Șefii de subdiviziuni urmează să realizeze controlul și evidența activității angajaților din subordine. În cazul asistenților judiciari, prezența la birou sau munca de la domiciliul va fi decisă de către judecători.

Sedințele de judecată ale Colegiului Penal, precum și pronunțarea hotărârilor motivate pe cauzele penale fixate pentru data de 8 - 13 iunie, se contramandează. Informații suplimentare vor fi communicate ulterior, pe pagina web a instanței.

Totodată, accesul în sediul Curții Supreme de Justitie a persoanelor terțe a fost limitat. Toți justitiabilii și persoanele interesate sunt îndemnate să depună cererile și alte acte prin poștă sau prin e-mail, info@csj.md. Justitiabilii care nu au acces la niciunul din aceste mijloacele, însă se prezintă la sediile Curtii Supreme de Justitie pentru depunerea cererilor, serviciul de pază de la intrarea în sediul instantei va anunța persoanele responsabile din cadrul directiei monitorizare și relatii cu publicul.

În cazul sedințelor de judecată fixate pentru examinare cu prezența părtilor, accesul acestora în sediul Curții Supreme de Justitie din mun. Chișinău, str. P. Rares 18 se va permite doar după înregistrarea datelor de identificare și doar în bază de citație.