Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Luiza Gafton va face parte din Comisia de selecție a judecătoriilor model. O decizie în acest sens a fost luată, recent, de Plenul CSM.

Totodată, în componența Comisiei vor fi incluși membri ai proiectului finanțat de USAID și câte un reprezentant al Ministerului Justiției, Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești și al unui proiect în domeniul reformei justiției, finanțat de donatori.

Proiectul ”Instanțe Judecătorești - Model” are o durată de implementare de trei ani și a fost lansat la începutul anului curent. Inițiativa are ca scop îmbunătățirea performanței instanțelor judecătorești la oferirea serviciilor judiciare de calitate și consolidarea conexiunii între instanțele judecătorești și justițiabili.

În context, amintim că, instanțele de judecată de prim nivel din țara noastră au fost îndemnate, anterior, să se înscrie în competiția pentru titlul de ”judecătorie-model”. Termenul limită pentru depunerea dosarelor a expirat la sfârșitul lunii aprilie.

În cadrul proiectului urmează să fie dezvoltat un standard comun de judecătorie-model și va oferi asistență tehnică pentru a ajuta instanțele judecătorești să atingă standardul de judecătorie-model.