O instanță din România a devenit preferata a mii de internauți, care îi urmăresc fiecare postare, comentează, reacționează ori distribuie materialele postate pe pagina acesteia. Judecătoria Ploiești a ajuns în centrul atenției datorită postărilor amuzante prin intermediul cărora sunt explicați termenii rigizi din lumea juridică ori diverse situații din activitatea magistraților. Autorul acestei rețete de succes este chiar președintele instanței, judecătorul Alin Ene, cel care se ocupă de pagina instanței.

Cele trei imagini de mai sus fac parte din șirul postărilor amuzante care au fost publicate pe pagina Judecătoriei Ploiești sub haștag-ul #funJudPlo.

Cel care se ocupă de postările care cuceresc mii de oameni este chiar președintele Judecătoriei Ploiești, judecătorul Alin Ene. Chiar dacă nu are studii de PR, a considerat că o comunicare de succes pe rețelele sociale va îmbunătăți imaginea instituției. Așa că magistratul a ales să explice rigizii termeni juridici cu ajutorul unor postări amuzante, în care sunt combinate textul și fotografiile.

”Găsesc o fotografie care mi se pare mai sugestivă și mă gândesc pe ce noțiune sau pe ce aspect din viața instanței s-ar plia respectiva poză”, a explicat președintele Judecătoriei Ploiești.

Rețeta magistratului a funcționat din plin. În prezent, pagina Judecătoriei Ploiești are peste 9.500 de urmăritori, iar fiecare postare primește sute de aprecieri.

În plus, Judecătoria Ploiești este singura instanță din România cu o aplicație Android destinată publicului și avocaților angrenați în cauzele aflate pe rolul acesteia.

Sursa: bihorjust.ro