Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, la ultima ședință, să modifice decizia de organizare a concursului pentru ocuparea a două funcții de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Mai exact, s-a decis ca în concurs să rămână doar o singură funcție și nu două, cum a fost anunțat.

În hotărârea publicată pe site-ul CSM se menționează că ”analizând informația privind posturile vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție, s-a constat că urma să fie anunțat concurs pentru suplinirea unui post vacant”.

Amintim că, în data de 14 ianuarie, Consiliul Superior al Magistraturii a lansat concursul pentru suplinirea a două posturilor vacante judecător la Curtea Supremă de Justiție. Totodată, s-a decis organizarea competiției pentru funcția de președinte al CSJ și pentru cea de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al instanței.

Recent, CSM a mai anulat un concurs anunțat anterior. Este vorba despre cel organizat pentru funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului penal. Plenul CSM a constat că, de fapt, pentru această funcția a fost anunțat deja concurs, care nu a fost finalizat.