Consiliul Superior al Magistraturii a creat un grup de lucru care se va preocupa de identificării soluțiilor optime pentru repararea sediului Ciocana al Judecătorie Chișinău. Decizia a fost publicată, recent, pe pagina web a instituției.

Astfel, grupul de lucru este format din:

  • Victor Micu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
  • Petru Moraru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
  • Ion Crețu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii;
  • Radu Țurcanu, președintele Judecătoriei Chișinău;
  • Ghenadie Pavliuc, vicepreședintele al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Grupul de lucru a fost creat ca urmare a unui demers depus de vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, Ghenadie Pavliuc. Magistratul spune că clădirea instanței este într-o stare deplorabilă, atât în exterior cât și în interior, și nu corespunde specificului activității. Anterior, au fost înaintate multiple demersuri către președintele Judecătoriei Chișinău, Consiliul Superior ai Magistraturii, Ministerul Justiției. Însă, sediul instanței de judecată este, în continuare, în starea inițială, adică într-o stare dezastruoasă, devenind tot mai critică, creând dificultăți, incomodități și obstacole în vederea realizării sarcinilor și atribuțiilor judecătorilor și angajațiior.

La fel, Ghenadie Pavliuc a menționat că sediul este foarte vechi, acoperișul nu a fost reparat, iar în urma precipitațiilor naturale (ploi, ninsori) este deteriorat tavanul, pereții din interiorul clădirii sunt afectați de umezeală și mucegai. Condițiile date pun în pericol securitatea clădirii instanței judecătorești, în același timp influențează negativ asupra sănătății și eficienței activității personalului, inclusiv asupra persoanelor escortate în instanță.