Curtea Supremă de Justiţie spune că a devenit obiectul atacurilor publice din partea mai multor formaţiuni politice. Mai mult, în ultimele zile, în spaţiul public au apărut multiple informaţii care nu corespund realităţii, făcându-se referinţe la surse anonime din cadrul instanței supreme.

În acest sens, instanța a emis o notă prin care pune că, Curtea Supremă de Justiţie se pronunţă vehement împotriva difuzării unor informaţii, care au scopul de a exercita imixtiunea în înfăptuirea actului de justiţie şi a denigra judecătorii, inclusiv a distorsiona realitatea şi a induce în eroare opinia publică.

”Acuzațiile de subordonare politică a judecătorilor, invocarea anumitor cauze, constituie un atentat inadmisibil la independența justiției și o imixtiune în procesul de înfăptuire a acesteia. Asemenea acțiuni afectează grav imaginea întregului sistem judecătoresc. Considerăm, cu fermitate, că toate aceste activităţi constituie un atentat inacceptabil, care generează presiuni asupra judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie, sfidând, astfel, actul de justiţie şi erodând, totodată, încrederea cetățeanului în justiţie”, se mai spune în comunicatul emis.

În context, instanța supremă face apel către instituţiile mass-media să nu se lase atrase sau utilizate în diseminarea informaţiilor false sau neverificate, în special, a celor furnizate de surse anonime sau surse ghidate de interese politice. De asemenea, Curtea Supremă de Justiţie spune că este disponibilă să ofere jurnaliștilor orice informaţii de interes public, în limitele legii.