Curtea Supremă de Justiție și-a închis ușile pentru justițiabili până în data de 1 aprilie. În scopul prevenirii răspândirii infecțiilor respiratorii provocate de virusul COVID – 19 şi pentru protejarea sănătății justițiabililor, dar şi a personalului instanţei de judecată, până în data de 1 aprilie, accesul în sediile Curţii Supreme de Justiție va fi restricţionat.

În acest sens, este interzis accesul în sediile Curţii a persoanelor care s-au întors de peste hotarele Republicii Moldova în ultimele 14 zile, care au intrat în contact în ultimele 14 zile cu o persoană diagnosticată/monitorizată în legătură cu o posibilă infecție provocată de COVID-19, sau care prezintă una sau mai multe dintre simptomele considerate de autorităţile medicale drept asociate cu infecția cu COVID-19 (febră, tuse sau dificultăți de respirație etc.).

Se recomandă persoanelor ca, în perioada menţionată, să expedieze adresele, actele de procedură, inclusiv cererile de recurs, prin intermediul Oficiului poştal, al poştei electronice, fax, sau prin alte mijloace care să asigure transmiterea textului cuprins în act şi să ceară confirmarea primirii lui. Rugăm evitarea deplasării la sediile instanţei de judecată pentru ca persoanele să nu se supună riscului de infecţie cu COVID-19.

Președinții colegiilor vor decide cu privire la amânarea examinării cauzelor stabilite pentru perioada 16-27 martie 2020, în acest sens vor fi publicate informaţii relevante pe pagina web a Curţii Supreme de Justiţie.

Mai multe detalii vedeți aici.