Curtea Supremă de Justiție a menținut, recent, deciziile primelor doua instanțe prin care a fost suspendat Ordinul Ministerului de Justiției privind revocarea lui Dumitru Țîra din funcția de membru al Consiliului de Integritate din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI). Decizia CSJ este irevocabilă, prin urmare, Dumitru Țîra a fost revocat ilegal din funcție, scrie realitatea.md.

La sfârșitul anului 2016, Dumitru Țîra a fost desemnat, prin concurs, în funcția de membru al Consiliului de Integritate, în calitate de reprezentant al societății civile. Toamna trecută, acesta a fost, însă, revocat din funcție, după ce a candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea unui partid politic. Norma legală spune că în Consiliul de Integritate nu poate fi numită o persoană care este sau a fost în ultimii doi ani membru al unui partid. Totuși, Dumitru Țîra a afirmat, atunci, că nu este și nici nu a fost membru de partid niciodată, iar pe parcursul campaniei electorale, acesta s-a autosupendat din funcția de membru al Consiliului de Integritate.

După decizia irevocabilă de la CSJ, Dumitru Țîra a declarat: ”Apreciez acțiunile precedentei și actualei conduceri a Ministerului Justiției ca fiind efectuate cu rea intenție, chiar dacă sunt lipsite de sens juridic și logică ordinară. Îndemn Ministerul Justiției să inițieze neîntârziat concursul pentru selectarea unui nou membru al Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate din partea societății civile, pentru a evita împiedicarea funcționării normale a Consiliului de Integritate”.