Comercianții de flori vor fi sub lupa Serviciului Fiscal de Stat (SFS), în perioada 31 august - 1 septembrie. Acțiunile de monitorizare și verificare vor avea loc în scopul prevenirii comerțului ilicit cu flori, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și control.

SFS anunță că acțiunile se vor axa pe întreprinderea măsurilor de conformare, prin monitorizarea aplicării de către comercianți a echipamentelor de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar, înregistrarea conformă a activității de întreprinzător într-o oarecare formă organizatorico-juridică.

Acțiunile respective vin în contextul creșterii cererii de flori vii în ajunul sărbătorii de 1 septembrie - Ziua cunoștințelor, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului Public Național.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor de a se conforma prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.