SA ”Moldovagaz” a anunțat că Direcția securitate corporativă a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în luna octombrie. În timpul auditului s-a descoperit că unii dintre angajații întreprinderilor de distribuție a gazelor, folosindu-și statutul de serviciu, în interesele financiare personale au inclus zeci de mii de metri cubi de gaz în baza de date și, ca urmare, în facturare, care nu au fost consumate în realitate. Ca urmare, acest fapt ar putea duce la discrepanțe pronunțate în bilanțul gazelor naturale la nivel de țară.

SA ”Moldovagaz”  susține că se recalculează consumul de gaze naturale în luna octombrie pentru a factura volumele reale. Ancheta de serviciu continuă, iar persoanele responsabile pentru introducerea datelor eronate vor fi pedepsite.

SA ”Moldovagaz” îndeamnă  consumatorii să transmită datele exacte ale contoarelor, ceea cea poate fi făcut printr-un apel telefonic, aplicațiile Viber ChatBot și Telegram, serviciul ”Cabinetul personal al consumatorului” sau la sediile companiilor de distribuție a gazelor naturale.