Consiliul Uniunii Avocaților din Moldova a decis să suspende concursul pentru alegerea noii Comisii de licențiere. Decizia a fost luată vineri, 26 martie, ca urmare a hotărârii Curții de Apel Chișinău privind suspendarea hotărârea Consiliului UAM cu privire la anularea rezultatelor alegerii noii Comisii de licențiere alese in octombrie 2020

Totodată, Consiliul a declarat că până la o soluție judiciară definitivă se consideră nu poate fi adoptată nicio hotărâre cu privire la admiterea la stagiu sau în profesia de avocat.

În același timp, Consiliul consideră că Uniunea Avocaților nu poate asigura lucrările Comisiei de licențiere alese în octombrie 2020, iar actele acesteia publicate deja urmează a fi înlăturate de pe pagina web a Uniunii. Mai mult ca atât, nu se va înregistra niciun contract de stagiu profesional și nu se va primi jurământul persoanelor care solicită acest lucru în baza hotărârilor Comisiei de licențiere alese în octombrie 2020.

Într-un final, Consiliul a decis că va solicita instanței judecătorești urgentarea examinării litigiului inițiat de membrii revocați ai Comisiei de licențiere.