Consiliul Uniunii Avocaților din Moldova a decis să lanseze concurs public pentru selectarea unui membru nou al Consiliului de mediere, delegate din partea UAM. Hotărârea a fost luată după ce mandatul exercitat de Oleg Mancevschi a expirat. Anunțul a fost făcut pe rețetele de socializare de către unul dintre membrii Consiliului Uniunii.

Amintim că, recent, Consiliul de Mediere a anunțat despre încetarea calității de membru al Consiliului a șapte persoane în temeiul expirării mandatelor, motiv pentru care activitățile Consiliului nu pot fi desfășurate. Potrivit instituției, au expirat mandatele următoarelor persoane: Felicia Chifa, Rodica Guranda, Svetlana Gorea, Svetlana Haraz, Oleg Mancevschi, Lilia Maximenco, Maria Vîrlan.

Potrivit legii, Consiliul de mediere este format din nouă membri. Durata mandatului membrilor Consiliului este de patru ani, iar membrii Consiliului nu pot exercita mai mult de două mandate consecutiv.

Șase membri ai Consiliului (cinci mediatori și un reprezentant al societății civile) sînt selectați de către Ministerul Justiției, prin concurs public. Alți trei membri sunt desemnați de Consiliul Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat, Consiliul Uniunii Avocaților, Adunarea Generală a Notarilor.