Consiliul Uniunii Avocaților din Moldova a anunțat, la ultima ședință, concursul pentru selectarea membrilor Comisiei de licențiere a profesiei de avocat. Candidații la concurs vor depune dosarele până la data de 15 ianuarie 2021 prin email la adresa uniunea.avocatilor.rm@gmail.com. În același timp, Consiliul UAM constatat prelungirea de drept a mandatelor expirate ale membrilor comisiilor UAM, până la alegerea noilor componențe ale comisiilor UAM. Prin urmare, Comisia de licențiere veche își poate exercita atribuțiile.

Până în data de 18 decembrie, Decanii Barourilor și directorul Centrului de Instruire a avocaților vor propune câte un candidat pentru concursul de membru al Comisiei Speciale. La fel, până în data de 18 decembrie avocații vor depune cererile pentru concursul de membru în Comisia Specială, prin email la adresa uniunea.avocatilor.rm@gmail.com 

Comisia Specială va organiza desfășurarea concursului, va alege membrii Comisiei de licențiere a profesiei de avocat până în data de 9 februarie 2021.

Amintim că, decizia Consiliul UAM vine după ce câțiva membri noi ai Comisiei de licențiere au solicitat în instanță interdicția Consiliului Uniunii Avocaților de a mai adopte hotărâri ce le vizează activitatea. Anterior, Consiliul a anulat, repetat, hotărârea prin care au fost aleși noii membri Comisiei de licențiere a profesiei de avocat.