Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să se întrunească într-o ședință extraordinară. Reuniunea este planificată pentru dimineata zilei de vineri, 19 iunie.

Potrivit ordinii de zi, în cadrul ședinței se va discuta despre activitatea instanțelor judecătorești în perioada epidemiologică. Amintim că, mai multe instanțe de nivelul întâi, instanțe de apel, dar și Curtea Supremă de Justiție au trecut la un regim special de muncă după ce angajați ai instanțelor au fost diagnosticați cu COVID-19.

De asemenea, la CSM există o solicitare a Baroului de avocați din circumscripția Curții de Apel Chișinău prin care se solicită aplicarea de urgenţă a măsurilor de control, preîntâmpinare şi combaterea infecţiei COVID-19 în instanţele judecătoreşti. Cererea urma să fie examinată în ședința Consiliului din 16 iunie, însă subiectul a fost amânat pentru a fi discutat în cadrul ședinței extraordinare.

Tot în cadrul reuniunii de mâine, Plenul CSM urmează să desemneze magistratul care va exercita interimatul funcției de președinte al unei instanțe judecătorești și va delega judecătorii care vor participa la seminarul cu genericul ”Standarde internaționale în domeniul azilului”.