Judecătorul Dorin Dulghieru de la Curtea de Apel Chișinău a fost desemnat în calitate de membru al Consiliului Institutului Național al Justiție, pe un termen de patru ani. Decizia a fost luată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul ultimei reuniuni. Dorin Dulghieru a concurat pentru funcția de membru al Consiliului INJ cu magistrata Svetlana Șleahtițchi, de la Curtea de Apel Bălți.

Dorin Dulghieru a fost numit în funcția de judecător în anul 2007, iar peste șapte ani, în 2014, a devenit președinte al Judecătoriei Buiucani. Ulterior, după restructurarea Judecătoriei Chișinău, Dorin Dulghieru a fost numit în funcția de vicepreședinte al instanței, la sediul Buiucani.

La sfârșitul lui 2020, Dorin Dulghieru a fost promovat la Curtea de Apel Chișinău.

Funcția de membru al Consiliului INJ a rămas vacantă după ce a expirat mandatul exercitat de judecătoarea Viorica Mihăilă. Până acum, în Consiliul Institutului Național al Justiției erau desemnați: un judecător de la Curtea Supremă de Justiție, Victor Burduh; un judecător de la Curtea de Apel, Oxana Robu și patru judecători din prima instanță: Viorica Puică, Vitalie Stratan, Ghenadie Pavliuc și Ghenadie Mîra.

Consiliul Institutului Național al Justiției este organul suprem de conducere al INJ, constituit din 13 membri, dintre care șapte sunt desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul judecătorilor instanțelor judecătorești de diferite niveluri. Membrii Consiliului beneficiază, pentru fiecare şedinţă la care participă, de o indemnizaţie echivalentă cu a zecea parte din salariul mediu pe economie realizat în anul precedent celui de gestiune drept unitate de referință.