Consiliul Concurenţei din România a anunţat ieri că analizează tranzacţia prin care producătorul de ambalaje din sticlă Vetropack Austria Holding AG intenţionează să preia Glass Container Company şi Glass Container Prim din Republica Moldova şi filialele acestora.

În urma acestei tranzacţii, Grupul Vetropack va achiziţiona indirect şi cele două filiale româneşti Glass Container Company-SP şi Glass Container Prim-SP, precum şi filiala din Republica Moldova, GCPrim - Glass Container Prim Plus.

Activitatea principală a filialelor româneşti este reprezentată de vânzarea ambalajelor din sticlă produse de companiile din Republica Moldova.

Autoritatea de concurenţă dn țara vecină va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă române în termen de 20 zile.

Vetropack Austria este membră a grupului Vetropack, ce are ca principal obiect de activitate fabricarea ambalajelor din sticlă pentru industria alimentară şi a băuturilor. Grupul Vetropack activează pe segmentul proiectării, producerii şi livrării de ambalaje din sticlă, precum şi pe segmentul serviciilor de consultanţă şi asistenţă în domeniul analizei ambalajelor, îmbuteliere, condiţionare, tehnologie de închidere, rafinament decorativ şi etichetare.

Firmele Glass Container Company şi Glass Container Prim din Republica Moldova sunt active în domeniul fabricării şi vânzării de soluţii de ambalare din sticlă.

Sursa: bursa.ro