Plenul Consiliului Concurenței a autorizat și a declarat compatibilă cu mediul concurențial operațiunea de concentrare economică realizată dintre ”Valenagro Com” SRL și ”Degusto” SRL.

Potrivit autorității, concentrarea economică s-a realizat prin preluarea controlului de către ”Valenagro Com” SRL asupra ”Degusto” SRL, cu încălcarea art. 20 alin. (1) și art. 22 alin. (1) din Legea concurenței. Cele două companii sunt specializate în creșterea cerealelor și producerea produselor de panificație.

Anterior,  Plenului Consiliului Concurenței, a constatat încălcarea comisă de către ”Valenagro Com” SRL, aplicând întreprinderii amendă în mărime de 221.058 lei.

Legea concurenței prevede că operaţiunile de concentrare economică sunt supuse evaluării şi urmează a fi notificate Consiliului Concurenţei înainte de punerea în aplicare, atunci când cifra totală de afaceri realizată cumulativ de întreprinderile implicate, înregistrată în anul anterior operaţiunii, depăşeşte 25.000.000 lei şi există cel puţin două întreprinderi implicate în operaţiune care au realizat pe teritoriul Republicii Moldova, fiecare în parte, o cifră totală de afaceri mai mare de 10.000.000 lei în anul anterior operaţiunii.