Consiliul Concurenței a autorizat o operațiune de concentrare economică a două companii străine pe piața auto din Republica Moldova.

Operațiunea urmează a se realiza prin preluarea controlului în comun de către Magna Metalforming GmbH (Austria), o filială deținută indirect de Magna International Inc. (Canada) și LG Electronics Inc. (Coreea de Sud) asupra Societății în comun nou create (Coreea de Sud).

Compania din Austria - Magna Metalforming GmbH va achiziționa 49% din acțiunile unei societăți în comun nou create (societate în comun).

Partenerul societății în comun este LG Electronics Inc. din Coreea de Sud, care va contribui la societate în comun cu o afacere deja existentă (inclusiv cu active aflate în Coreea de Sud, China și SUA). După crearea societății în comun, LG Electronics Inc. va deține 100% din acțiuni înainte de a vinde 49% din acțiuni către Magna Metalforming GmbH, în timp ce LG Electronics Inc. va păstra 51% din acțiunile societății în comun. Societatea în comun cu deplină funcționalitate va fi controlată în comun de către Magna Metalforming GmbH și LG Electronics Inc.

Operațiunea de concentrare economică notificată va avea loc pe piața vânzării componentelor auto pe întreg teritoriul Republicii Moldova și pe piața vânzării produselor electronice pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În urma analizei concentrării economice notificate, Consiliul Concurenței a constatat că operațiunea este compatibilă cu mediul concurențial.

Părțile tranzacției notificate sunt active pe teritoriul Republicii Moldova pe piața vânzării componentelor auto (Magna Metalforming GmbH) și, respectiv, pe piața vânzării produselor electronice (LG Electronics Inc.). Părțile implicate în realizarea operațiunii de concentrare economică notificată nu dețin nici o prezență directă în Republica Moldova.