Plenul Consiliului Concurenței a declarat compatibilă cu mediul concurențial o operațiune de concentrare economică în care este implicată rețeaua”Family Market”.

Operațiunea se referă la preluarea în locațiune a unui spațiu pentru desfășurarea activității de comercializare cu amănuntul în magazinele nespecializate, cu vânzarea predominantă de produse alimentare, băuturi și produse de tutun, de către S.C.”Alimer Comerț” S.R.L., care gestionează rețeaua de la întreprinderea ”Max Rudenco”. 

Compania Alimer-Comerț, care deține rețeaua de magazine ”Family Market” și mărcile Eco Line și Salat, a notificat Consiliul Concurenței cu privire la intenția de preluare a acestor active în luna mai a acestui an.

Întreprinderea Î.I. Max Rudenco, de la care au fost preluate activele este, de asemenea, activă pe piața de comercializare cu amănuntul în magazinele nespecializate. Ambele companii sunt specializate în vânzarea predominantă de produse alimentare, băuturi și produse de tutun.

Amintim că, în octombrie 2018, Alimer-Comerț a fost sancționată cu jumătate de milion de lei pentru că nu a notificat Consiliul Concurenței despre preluarea activelor companiei Vega-L (spații în care erau localizate magazinele ”Busuioc”, ”Sofia” și ”Luceafărul”). Totuși, instituția a constatat că concetrarea economică este compatibilă cu mediul concurențial, însă a aplicat amenda pentru lipsa notificării.

Compania Alimer Comerț SRL a fost parte a unei concentrări economice și în luna septembrie 2017. Firma a anunțat Consiliul că urmează să încheie contracte de locațiune cu Teika SRL, care deține marca comercială Riga Supermarket și Daugava SRL și Apartament Confortabil SRL.