Compania S.C. ”Alimer - Comerț" S.R.L., care deține rețeaua de magazine ”Family Market” și mărcile Eco Line, Tomat Street Food și Salat, a obținut autorizarea Consiliului Concurenței pentru dreptul de folosință asupra unor active utilizate anterior în desfășurarea activității de către S.R.L. ”Bizcebmol".

Operațiunea de concentrare economică, notificată la sfârșitul anului trecut, va avea loc pe piața achiziționării produselor de consum curent pe întreg teritoriul Republicii Moldova și pe piața comercializării cu amănuntul de produse preponderent alimentare de consum curent prin magazinele cu suprafață medie de pe întreg teritoriul orașului Râșcani.

În urma analizei concentrării economice notificate, Consiliul Concurenței a constatat că operațiunea este compatibilă cu mediul concurențial.

Pe parcursul anilor trecuți, compania S.C. ”Alimer - Comerț" S.R.L. a preluat (detalii aici și aici) și alte spații comerciale și active ale unor companii, fiind și amendată pentru că nu a notificat autoritate de concurență.

Potrivit prevederilor legislației concurențiale, operaţiunile de concentrare trebuie obligatoriu notificate Consiliului Concurenţei înainte de punerea lor în aplicare.