Din data de 25 aprilie, conducerea sediului Rîșcani al Judecătoriei Chișinău va fi preluată de Lilia Lupașcu, care activează în calitate de magistrat la sediul Buiucani al aceleeași instanțe. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii.

În prezent, sediul Rîșcani este condus de magistratul Corneliu Guzun. Acesta a fost numit în funcția de judecător în data de 24 aprilie 2015, pentru un termen de cinci ani. Ulterior, în data de 19 septembrie 2018 a fost promovat în funcția administrativă de vicepreședinte al instanței. Luând în considerare faptul că în data de 24 aprilie îi expiră mandatul de judecător, Corneliu Guzun nu poate exercita nici funcția administrativă în care a fost numit. Astfel, magistratul a solicitat CSM-ului să desemneze exercitării interimatului funcţiei de vicepreşedinte până la finalizarea procedurilor de evaluare a performanțelor și numirea sa în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Corneliu Guzun a solicitat ca atribuțiile să fie transmise magistratei Viorica Dodon, de la sediul Rîșcani al Judecătoriei Chișinău. Propunerea nu a fost acceptată, însă, de membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Aceștia au desemnat-o în funcție pe magistrata Lilia Lupaşco de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.

Lilia Lupaşco a fost numită în funcția de judecător în data de 13 mai 2008, iar în 2013 a fost confirmată în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. În perioada iunie 2015 – noiembrie 2016, judecătoarea a fost suspendată din funcție pe durata aflării în perioada în concediul parțial plătit pentru îngrijirea copilului.