Consiliul Superior al Magistraturii a lansat concursul pentru ocuparea unei funcții de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției. Decizia a fost luată după ce în data de 11 aprilie a expirat mandatul exercitat de judecătoarea Viorica Mihăilă.

În prezent, în Consiliul Institutului Național al Justiției sunt desemnați: un judecător de la Curtea Supremă de Justiție, Victor Burduh; un judecător de la Curtea de Apel, Oxana Robu și patru judecători din prima instanță: Viorica Puică, Vitalie Stratan, Ghenadie Pavliuc și Ghenadie Mîra. Prin urmare, pentru a asigura un echilibru funcțional, CSM a decis că următorul membru al Consiliului INJ va fi desemnat din rândul judecătorilor de nivelul curților de apel. Doritorii de a se înscrie în concurs au la dispoziție 20 de zile din data de 5 mai.

Menționăm că, Consiliul Institutului Național al Justiției este organul suprem de conducere al INJ, constituit din 13 membri, dintre care 7 sunt desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul judecătorilor instanțelor judecătorești de diferite niveluri. Membrii Consiliului beneficiază, pentru fiecare şedinţă la care participă, de o indemnizaţie echivalentă cu a zecea parte din salariul mediu pe economie realizat în anul precedent celui de gestiune drept unitate de referință.